+40 256 271422
+40 722 231244

Dr. Marius Borcoman
    Ana Ipatescu 20, Timisoara
Prima pagina
Despre noi
Tratamente
Galerie foto
Contact
» Albiri dentare       » Fatetari dentare       » Coroane dentare      » Obturatii ideale

Coroane dentare
Coroanele , restaurari ideale pentru dintii rupti, foarte distrusi de carie sau cu obturatii (plombe) foarte extinse, ce se aseaza peste dintele special preparat fortificandu-l si redandu-i forma naturala, pot fi:

Coroanele integral ceramice satisfac cerinte estetice deosebite deoarece:
- Nu prezinta infrastructura metalica
- Materialul fiind translucid permite transmiterea luminii la nivelul dintelui, si nu produce colorarea tesuturilor adiacente ale acestuia
- Biocompatibilitatea este maxima fiind evitate potentialele alergii sau fenomene de toxicitate provocate de aliajele metalice.

Coroanele pe oxid de zirconiu imbina perfect rezistenta metalelor cu estetica ceramicii dentare. Zirconiul e din punct de vedere chimic un metal rar greu fuzabil, de culoare alba cu rezistenta mecanica si durabilitate crescuta.

Avantajele lucrarilor protetice pe suport de oxid de zirconiu sunt:
- BIocompatibilitate totala cu tesuturile
- Adaptare perfecta scheletul lucrarii fiind obtinut prin frezaj computerizat CAD-CAM,
- Se pot folosi in zonele laterale unde sistemele integral ceramice nu au rezistenta necesara fortelor masticatorii.

Coroanele pe schelet metalic reprezinta una din cele mai utilizate solutii de tratament protetic si estetic, datorita bio-compatibilitatii crescute a masei ceramice cu tesuturile gingivale si a unui pret de cost considerabil diferit fata de cel al coroanelor pe schelet de oxid de zirconiu sau integral ceramice. In cazul unor lucrari extinse, scheletul metalic confera rezistenta mecanica necesara suportarii fortelor masticatorii.

Totusi prezenta scheletului metalic limiteaza obtinerea unor rezultate estetice de exceptie mai ales in zona dintilor frontali unde estetica si naturalul primeaza. Aceste coroane sunt recomandabile in special in refacerea zonelor laterale.